European Tour – Derksen, Lafeber en Luiten in BMW International

19-06-2007-stenson.jpg

19-06-2007-stenson.jpgDrie Nederlanders deze week in een wedstrijd op de European Tour. Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Joost Luiten zijn naar Duitsland afgereisd. Deze week wordt daar het BMW International gespeeld waarin de Zweed Henrik Stenson titelverdediger is. Voor Luiten wordt het zijn tweede toernooi op de European Tour, zijn eerste was een gecombineerde wedstrijd van de Challenge en European Tour.

De Zweed Henrik Stenson wist vorig jaar in München het BMW International Open te winnen. Robert-Jan Derksen, de toen als enige overgebleven Nederlander in het toernooi, eindigde op de gedeelde 8e plaats. Derksen speelde een goed toernooi, 69, 68, 70 en 70 slagen brachten hem op 8-onder par.

Henrik Stenson eindigde vorig jaar samen met Padraig Harrington en Retief Goosen op 15-onder par. Het toernooi moest dus beslist worden in een play-off. Opnieuw moest de 18e gespeeld worden, een par 5 van 519 meter.

Stenson wist zijn bal in tweeën dicht bij de hole op de green te slaan, Harrington vond met zijn tweede slag de bunker voor de green en Goosen wist het midden van de green te raken. Harrington wist zijn bunkerslag dicht bij de cup te krijgen. Goosen miste zijn eagle putt, maar die van Stenson viel voor eagle en daarmee pakte hij de overwinning.