European Tour – Derksen en Lafeber in Frankrijk voor het Frans Open

27-06-2007-bickerton.jpg

27-06-2007-bickerton.jpgDe European Tour is deze week in Frankrijk neergestreken. Net buiten Parijs wordt op Le Golf National het Open de France ALSTOM (Frans Open) gespeeld. Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber zijn de enige Nederlandse deelnemers in het toernooi. Het prijzengeld is enorm in Frankrijk, de sponsors en de organisatie hebben voor de winnaar een cheque van 666.660 euro's gereserveerd. Vorig jaar boekten de Nederlanders geen succes in dit toernooi: beiden misten toen de cut na twee dagen spelen.

De Engelsman John Bickerton (foto) won vorig jaar het Frans Open.

Vorig jaar reageerde Bickerton op de vraag: "Wat gaat er nu door je heen", met ""Dat ik me niet meer zo druk hoef te maken om mijn bankrekening", lachte Bickerton. Zijn overwinning leverde hem toen namelijk de cheque van 666.660 euro op. Harrington die op de tweede plaats eindigde verdiende toen nog zo'n slordige 444.440 euro.

Bickerton speelt deze week ook mee in het toernooi en zal zijn titel dus verdedigen. Op de eerste twee dagen gaat hij met een van de Franse golfhelden de baan in namelijk, Jean van de Velden, Colin Montgomerie is zijn andere medespeler.