DP World Tour

European Tour – Derksen door in Wales, Lafeber geeft op

Robert-Jan Derksen heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde en vierde dag van het Wales Open. Na een ronde van 69 slagen op donderdag wist hij met 66 slagen op vrijdag voor het toernooi op 3-onder par te komen. Derksen steeg daardoor van de 52e naar de 32e plaats in het klassement. Maarten Lafeber gaf op na 13 holes gespeeld te hebben.

Mads Vibe-Hastrup werd de leider na twee dagen spelen. Retief Goosen en de titelverdediger Robert Karlsson misten beide de cut in het toernooi. Vibe-Hastrup, 149e in de Order of Merit, evenaarde zijn beste ronde tot nu ooit van 63 slagen, met daarin een eagle op de 16e en dat is zeker het vermelden waard.

Met 8-onder par heeft de Deen 1 slag minder dan de Schotten  Alastair Forsythen ,Steven O'Hara en de Australiër Brett Rumford.  Op 2 slagen afstand staan Bradley Dredge, Paul Broadhurst, Nick Dougherty en Garry Orr.

Vibe-Hastrup vertelde dat hij zich optrekt aan de overwinning van zijn landgenoot Anders Hansen in het vorige week gespeelde BMW PGA Championship.