European Tour – Derksen door in Oostenrijk, Lafeber naar huis

08-06-2007-green.jpg

08-06-2007-green.jpgRobert-Jan Derksen heeft zich in Oostenrijk geplaatst voor het weekend van het Oostenrijks Open. Voor Maarten Lafeber viel het doek, hij miste de cut die op par kwam te liggen. Derksen liet tot twee keer toe 70 slagen noteren en staat nu voor het toernooi op 2-onder par en daarmee deelt hij de 37e plaats. Lafeber ging op de eerste dag rond in 71 slagen, maar liet daarna 75 slagen noteren en eindigde daarmee op +4.

Ook Darren Clarke kon naar huis, hij had aan een par genoeg op de 18e en na een knal van een drive leek hij de green van de par 5 in tweeën te gaan halen. Het weer was al die tijd redelijk goed geweest, maar op het moment dat Clarke zijn tweede slag moest maken trokken de wolken samen en was er vervolgens veel wind en regen.

Clarke sloeg vervolgens zijn tweede slag in het water, zijn chip was goed, maar met een bogey miste hij de cut op 1 slag. Ook de titelverdediger Markus Brier kon naar huis, ook hij miste de cut op 1 slag.

In het toernooi leidt Richard Green (foto). De Australiër staat op 11-onder par en heeft 1 slag minder dan Martin Erlandsson ,die tweede staat.