Het eerste golfnieuws

European Tour: 3 Nederlanders door in Zweden

ImageEen gedeelde 29e, 49e en 57e positie na 2 dagen spelen in het Scandinavian Masters in Kungsangen, Zweden, voor de Nederlanders. De beste score kwam op naam van Maarten Lafeber (foto). Met 70 en 71 slagen staat hij op -1 voor het toernooi en dat is goed voor de 29e plaats. Lafeber maakte over zijn ronde 5 birdies, 3 bogies en een dubbel bogey op 16.

Rolf Muntz, na de eerste dag nog op +2, bereikte door een ronde van 70 slagen een totaalscore van +1 en dat bleek voldoende om de cut te halen. Muntz maakte over zijn ronde 3 birdies en 2 bogies.

Een tijd lang zat Robert-Jan Derksen in onzekerheid, maar zijn score van +2 (71 en 73 slagen) bleek ook voldoende te zijn om er bij te mogen zijn in het weekend. Derksen?s kaart was erg gekleurd na afloop van zijn ronde, 4 birdies en 6 bogies stonden erop.

Voor het publiek was hole 15, een par 4 van 270 meter, een ideale hole om even te gaan kijken. Van de 10 spelers probeerden er zeker 7 de green in een slag te halen. Wat voor sommigen overigens ook beloond werd met een birdie. Anderen zagen hun bal rechts van de green in het water verdwijnen en konden een bogey noteren.

Een speler die er ook voor ging was de Engelsman Warren Bennett. Zijn drive richting green raakte een boom en stuiterde de goede kant op zodat hij een birdie maakte op die hole. Voordat Bennett het wist stond hij plotseling als leider bovenaan het klassement. De 30-jarige speelde zijn ronde in 70 slagen en leidt het klassement met 1 slag verschil op een groepje van 5 spelers.

De Noord-Ier Graeme McDowell, leider na de eerste dag zakte weg naar de tweede plaats die hij deelt met Ignacio Garrido, Trevor Immelman, Carl Pettersson en Fredrik Andersson.