European Pro Golf Tour

European Pro Golf Tour: Aydan Verdonk wordt tweede in Spanje waar een 15-jarige wint!

Sean Keeling

Het Hacienda del Alamo Masters, een toernooi op de European Pro Golf Tour, is gewonnen door een amateur en wel de Ier Sean Keeling (foto). De net 15 jarige Ier wist de golfbaan in 71, 68 en 69 slagen rond te gaan en eindigde daardoor op 8-onder par. De Hacienda del Alamo golfbaan staat bekend dat hij een van de langste is, in Spanje.

Op twee slagen afstand eindigde Aydan Verdonk (foto beneden) als tweede in het klassement. De Nederlandse professional gebruikte gedurende het toernooi 70, 69 en 71 slagen om daarmee op 6-onder te eindigen.

Aydan liet nog weten: ¨Er stond vandaag meer wind dan de andere dagen, zelfs ik stond met een ijzer 7 in m’n handen vanaf 115 meter. Ik maak ik het begin een paar kleine foutjes, maar dat kan gebeuren met dat weer. In m’n laatste 6 holes weet ik nog 3 birdies te maken en zo maak ik toch nog -1 voor de ronde. Het is een prima start van het seizoen.¨

Aydan Verdonk

Kiet van der Weele werd 12e in het toernooi in Spanje. De twee dubbel bogeys nekte Van der Weele en met een laatste ronde van 75 slagen werd zijn score +1 voor het toernooi.

De professionals Mitchel Schoorl en Sigi Reuhman eindigde laag in het klassement met een eindscore van +35 en +46. De amateur Leon Moerkerk had ook wat moeite met de golfbaan in Spanje. hij eindigde na drie ronden op +35.

European Pro Golf Tour: Aydan Verdonk een slag van de leiding in Spanje!

European Pro Golf Tour: Goede start van Aydan Verdonk en Kiet van der Weele in Spanje!

Foto links Sean Keeling en rechts toernooiorganisator Wayne Hachey