DP World Tour

Europa’s Ryder Cup-helden schitteren op het BMW PGA Championship met vier Nederlanders

Het prestigieuze BMW PGA Championship is terug en deze keer belooft het een golfspektakel van formaat met Europese sterren die klaar staan om de groene fairways te betreden. Dit vlaggenschip-evenement op de kalender van de DP World Tour staat garant voor een adembenemende vertoning.

De Nederlandse golfwereld wordt deze week vertegenwoordigd door vier talentvolle spelers: Wil Besseling, Darius van Driel, Daan Huizing en Joost Luiten. Vorig jaar wisten Besseling en Luiten de cut te halen en eindigden na vier ronden met respectievelijk 10 onder par en 8 onder par op de gedeelde 23e en 42e plaats.

Terwijl we ons langzaam maar zeker richting de tweejaarlijkse Ryder Cup-wedstrijd (foto) bewegen, die later deze maand in Rome zal plaatsvinden, zijn alle ogen gericht op de twaalf uitmuntende golfers die door Luke Donald zijn geselecteerd om Europa te vertegenwoordigen. Ze zullen donderdag afslaan op Wentworth en hun buitengewone vaardigheden en vastberadenheid tonen in hun streven om de felbegeerde Ryder Cup te heroveren.

De kampioen van vorig jaar, Shane Lowry, keert terug om zijn titel te verdedigen na een opmerkelijke overwinning met slechts één slag verschil. Het recente succes van de Ier tijdens de Horizon Irish Open heeft de anticipatie alleen maar vergroot, omdat hij probeert in de voetsporen te treden van Luke Donald en de eerste speler te worden die opeenvolgende BMW PGA Championship-titels wint.

De concurrentie is echter hevig, met de onverschrokken Rory McIlroy aan het roer. McIlroy geniet momenteel van een overtuigende voorsprong van 2.350 punten op Jon Rahm bovenaan het klassement van het DP World Tour-seizoen. Hij streeft naar zijn vijfde overwinning in de Race to Dubai, en de kans om dat te bereiken is verleidelijker dan ooit.

McIlroy’s reis naar overwinning dit seizoen is ronduit opmerkelijk geweest. Hij heeft al twee Rolex Series-titels op zijn naam staan – de Hero Dubai Desert Classic en de Genesis Scottish Open. Het BMW PGA Championship vertegenwoordigt het vierde van de vijf Rolex Series-evenementen op de DP World Tour-kalender, en McIlroy, samen met Rahm, is vastbesloten om revanche te nemen voor hun gezamenlijke tweede plaats in 2022.

De sterren van de line-up omvatten ook de kampioen van 2019, Tyrrell Hatton, en de winnaar van de FedExCup, Viktor Hovland, die verwacht worden hun uitzonderlijke talent te laten zien. Ondertussen voegt de opkomst van jong talent zoals Ludvig Åberg een element van onvoorspelbaarheid toe aan de competitie.

De Ryder Cup-delegatie in het veld wordt aangevuld door Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Justin Rose, Sepp Straka, Nicolai Hojgaard en Robert MacIntyre, die allemaal gretig zijn om hun stempel te drukken op dit prestigieuze evenement.

Het BMW PGA Championship van dit jaar belooft een meeslepend spektakel te worden, met Rory McIlroy en Jon Rahm, de twee hoogst gerangschikte spelers in het veld, aan het roer.

Golfliefhebbers en sportfans kunnen zich verheugen op een onvergetelijke week vol hoogstaand golfspel, terwijl de Ryder Cup-sterren van Europa strijden op de schilderachtige fairways van Wentworth. Blijf afgestemd op elke slag, elke putt en elk glorierijk moment terwijl het BMW PGA Championship zich voor onze ogen ontvouwt.