Europa wint toch de EuroAsia Cup

Het zag er niet goed uit voor de Europese spelers na de eerste dagen van de EurAsia Cup. Maar op de laatste dag waarin de singels werden gespeeld leken de Europese spelers gebrand op een overwinning.

Europa produceerde een dominante vertoning in de singels en liep zo uit naar 14-10 waardoor zij de winnaars werden van de EurAsia Cup 2018, die dit keer werd gespeeld in Maleisië. De teams, aanvoerder respectievelijk Thomas Bjorn en Arjun Atwal, werden gescheiden door slechts één punt, met de thuisploeg voorop in 6.5-5.5.

Maar Bjorn’s mannen wonnen zeven van de eerste acht wedstrijden op de Glenmarie Golf and Country Club om daarmee de verdediging van hun titel succesvol af te ronden met verschillende partijen die nog op koers waren. In totaal wist Europa acht overwinningen te behalen in de singles-sessie, waarbij Azië slechts drie overwinningen boekte en een partij met een half werd afgesloten.

De Belg Thomas Pieters behaalde het winnende punt met een zwaarbevochten overwinning op Byeong Hun An, hoewel het de Zweed Alex Noren was die de bal aan het rollen bracht voor Europa toen hij Nicholas Fung 4 & 2 versloeg in de hoofdmatch om het toernooi op 6½-6½ te zetten. Rafa Cabrera Bello versloeg toen Gavin Green 4 & 3, voordat Tommy Fleetwood er drie op rij van maakte met een 2 & 1 overwinning tegen S.S.P Chawrasia.

Poom Saksansin kreeg Azië’s eerste punt van de dag toen hij Paul Casey versloeg met één hole, maar Henrik Stenson (foto) zette al snel een blauw punt op het bord en versloeg Hideto Tanihara 2 & 1.

Bernd Wiesberger en Alex Levy sloten vervolgens hun winst tegen respectievelijk Phachara Khongwatmai en Kiradech Aphibarnrat om Europa binnen een enkel punt van overwinning te plaatsen, waardoor Pieters het beslissende punt kon afsluiten. Tyrrell Hatton versloeg vervolgens Anirban Lahiri 2 & 1, voordat Matt Fitzpatrick zijn partij tegen Sunghoon Kang halveerde.

Het scorebord was een zee van blauw na de singles-wedstrijden in de EurAsia Cup

Azië won de laatste twee wedstrijden, waarbij Li Haotong en Yuta Ikeda respectievelijk Paul Dunne en Ross Fisher versloegen, maar de dag behoorde toe aan Bjørn’s mannen in blauw die de trofee opnieuw naar Europa brachten.

Na afloop van de wedstrijd zei Bjørn: “Het was een geweldige prestatie vandaag van elk van hen. Ze kwamen gisteren van de golfbaan en er was vastberadenheid en een wil om dit te willen winnen. Om vervolgens uit te gaan en de klus te klaren zoals vandaag, toont veel over het karakter van deze 12 mannen. ”

Hij voegde eraan toe: “Het is een emotionele achtbaan voor drie dagen. Je leeft elke slag mee met je spelers.”