Europa op flinke voorsprong tegen Azië

15 01 2016 westwoodIn Maleise wordt deze week een wedstrijd gespeeld van Europa’s beste golfers tegen de beste spelers uit Azië, de zogenaamde Eurasia Cup. Na de eerste ronde nam Europa met 4 ½ tegen 1 ½ punt de voorsprong. Ian Poulter wist samen met Bernd Wiesberger te winnen van Anirban Lahari en Jeunghun Wang met 4&3.

Victor Dubuisson en Soren Kjeldsen pakte een half punt na een wedstrijd die gelijk eindigde tegen Danny Chia en Nicholas Fung. Ross Fisher en Kristoffer Broberg hadden een erg makkelijke overwinning met 6&4 tegen Singo Katayama en Ashun Wu en het laaste punt voor Europa werd binnen gehaald door Lee Westwood (foto) en Chris Wood die hun partij nipt wonnen van S.S.P. Chawrasia en Kiradech Aphibarnrat met 2&1.

Het enige verloren punt kwam op naam van Danny Willett en Matthew Fitzpatrick die verloren met 3&2 van Byeong Hun en Thongchai Jaidee. Moet wel worden opgemerkt dat Jaidee super aan het putten was en hij op een gegeven moment een putt van ruim 20 meter voor birdie wist te maken.