Het eerste golfnieuws

Ernie Els bestand tegen bar weer

ImageDe Zuid-Afrikaan Ernie Els (foto) gaat na drie ronden van het Open nog steeds aan de leiding. De wereldnummer drie speelde zijn ronde in 72 slagen in regen en wind. Hij heeft een voorsprong van twee slagen op de overige spelers. Voor de wedstrijd vroeg Els zich openlijk af of hij wel in staat was om weerstand te bieden aan Tiger Woods en nu lijken de kansen op een titel voor Woods minimaal.

Woods had 81 slagen nodig voor een ronde van 6-boven par. Daarmee staat hij 11 slagen achter Els. Ook Colin Montgomerie had zoals zoveel spelers erg veel last van het slechte weer. Hij speelde een ronde van 84 slagen en dat waren er 20 meer dan zijn score op de tweede dag van het toernooi. Hij ging van -4 naar +8.

De Deen Soren Hansen eindigde de dag op 3-onder par en zal op de laatste dag samen met Els van start gaan. Op 2-onder par volgen zeven spelers, waaronder Sergio Garcia, Justin Leonard, Thomas Bjorn en Des Smyth. Justin Rose had duidelijk voordeel van de betere weersomstandigheden vroeg op de dag en ging rond in 68 slagen. Daarmee is hij zeker niet kansloos.