Erik van Rooyen pakt alleen de leiding in Ierland

Rory McIlroy wist ook op de derde dag van zijn Iers Open niet echt te imponeren. Met 72 slagen kwam zijn score voor het toernooi op 1-onder en daarmee heeft hij met nog 1 ronde te gaan, 13 slagen achterstand op de leider Erik van Rooyen.

De Zuid-Afrikaan Van Rooyen (foto) wist op 14-onder te komen door 71, 65 en 66 slagen. Zijn voorsprong op de nummers twee Ryan Fox en Joakom Lagergren bedraagt 4 slagen. Het leuke is dat zowel Fox als Lagergren nog geen toegang hebben tot The Open Championship maar als ze deze positie weten vast te houden dan komen ze wel in deze major en doen ze mee voor vele prijzengeld.

De oud Masters winnaar Danny Willett ziet zijn vorm eindelijk weer een stuk beter worden. Met 68, 70 en 69 slagen kwam hij met 9-onder op 5 slagen te staan van Van Rooyen.

De Belgen

Voor zowel Nicolas Colsaerts als Thomas Pieters is een overwinning bijna niet meer mogelijk. Met 2-onder en +2 voor het toernooi zullen zij een poging doen om op de laatste dag nog veel plaatsen te klimmen in het eindklassement.