Het eerste golfnieuws

EPD-Tour: Lovey leidt na 1e dag K?nigsfeld Classic

ImageNa de eerste dag van het tweedaagse toernooi het Koenigsfeld Classic gaat de Nederlander Stephane Lovey aan de leiding met een ronde van 68 slagen (-2). Het Koenigsfeld Classic is een toernooi op de EPD Tour en opnieuw doen er veel Nederlanders aan mee.

Lovey won eerder met 71 en 66 slagen het Winnerod Classic, ook een toernooi op de EPD Tour. Hij staat nu 8e op de algemene ranking van de EPD Tour. Een tweede Nederlander die eveneens een toernooi op de EPD Tour wist te winnen is Joost Steenkamer. Hij speelde zijn ronde in 70 slagen en staat gedeeld 5e.

De wedstrijd wordt gespeeld K?nigsfeld, Duitsland. De eerste 9 holes van de Golf Club K?nigsfeld zijn redelijk kort, de tweede negen zijn daarentegen weer langer. De par is 70 en de baan heeft slechts 2 par 5 holes. De baan speelt ook nog eens lang omdat het de laatste dagen voordurend geregend heeft.

Met een score van 2-boven par staat Hayo Bensdorp op de gedeelde 14e plaats. Jules Kappen en Brian Schutz delen met 74 slagen (+4) de 27e plaats.

Hiddo Uhlenbeck staat 41e met 77 slagen (+7), op een 62e plaats vinden wij Xavier Ruiz-Fonhof .