En weer start Wil Besseling als beste Nederlander nu in Portugal

Hij lijkt zowaar de laatste tijd bij ieder toernooi op de European Tour goed van start te gaan en ook deze keer in Portugal. De 34-jarige Wil Besseling (foto) wist in het Portugal Masters met 1-onder als beste Nederlander de eerste ronde door te komen. Met 3 bogeys en 4 birdies wist hij als enige Hollander zijn score onder par te houden. De 1-onder liet hem op de gedeelde 48e plaats belanden. 

Joost Luiten en Lars van Meijel wisten met par hun eerste ronde te eindigen. Kwam Van Meijel tot het maken van 3 birdies en 3 bogey Luiten had 2 birdies maar ook 2 bogeys.

Daan Huizing en Darius van Driel deden het op zich helemaal niet slecht mits ze niet beiden een tripple bogey hadden gemaakt. Van Driel maakte er een op de 5e een par 5 en Huizing helaas op de 18e een par 4. Met +2 en +6 delen de twee de 93e en 125e plaats.

Liam Johnston nam de leiding in het toernooi met 10-onder par. De Schot wist met 10 birdies en geen enkele bogey of erger zijn eerste ronde te eindigen. De Fransman Juilen Guerrier staat tweede op 9-onder ook hij maakte geen bogeys of erger in zijn ronde maar wel dus 9 birdies!