DP World Tour

En dat is nummer 8 voor Joost Luiten, hij wint in Oman!

Twee overwinningen op de Challenge Tour in het verleden en nu de zesde op de European Tour voor Joost Luiten. De Nederlander won zondag in Oman het NBO Oman Open en verdiende daarmee een cheque van ruim 233.000 euro. Luiten leek vanaf het begin van zijn ronde gebrand om het toernooi te winnen. Met birdies op de holes 2, 3 en 4 nam hij al afstand. De bogeys op 7 en 8 en die birdies op 12, 13 en 16 zorgden er uiteindelijk voor een ronde van 68 slagen (-4) en een eindscore van 16-onder par.

Chris Wood, en een goede vriend van Luiten, eindigde op 2 slagen afstand op de nummer twee plek. De Fransm,an Jullien Guerrier werd derde in het eindklassement.

Luiten klom door zijn overwinning flink in de Order of Merit van de Europese Tour. Met dit jaar ruim 350.000 euro aan verdiend prijzengeld staat hij op de 9e plek. Mocht het Luiten lukken om bij de beste 10 te blijven in de algemene ranking van de Europese Tour dan doet hij mee voor voor een deel van de bonus van 5 miljoen aan het eind van het jaar.

Daan Huizing!

De tweede Nederlander in het toernooi Daan Huizing wist op de laatste dag toch nog 10 plaatsen te stijgen in het eindklassement. Met 66, 71, 76 en 69 slagen eindigde hij op 3-onder par en de gedeelde 21e plaats. Voor Huizing was er nog een cheque van ruim 16.000 euro.

Meer nieuws rond Joost Luiten via: https://golfnet.nl/tag/joost-luiten/