Het eerste golfnieuws

Els wint het Genuity Classic

ImageDe strijd op het scorebord was ongelooflijk spannend. Met 8 slagen voorsprong ging Ernie Els (foto) de laatste dag van het Genuity Classic in.

De temperatuur was inmiddels ook opgelopen. Was het op de eerste dag nog zo?n 15 graden, nu liepen de caddies weer met een korte broek.

Met Woods een flight voor zich kon Els precies zien en horen wat er gebeurde. Woods was bezig met een inhaalrace en dat was dan ook bij het aanwezige publiek goed waar te nemen. Bij iedere put voor birdie van Woods ging het publiek uit zijn bol.

Het gat tussen Wls en Woods werd dan ook steeds kleiner. Met birdies op de eerste 3 holes moest Els aanzien dat het verschil tussen hem en Woods steeds kleiner werd. Op de 12e aangekomen zag Els staand op de fairway hoe Woods een birdie put maakte. Daarmee naderde Woods hem op 1 slag afstand. Els die zijn drive in de bunker van de 12e zag verdwijnen (een par 5 van ruim 540 meter) sloeg zijn 2e slag op nog geen 90 meter van de pin. Woods had na een drive van 320 meter, een ijzer over naar de green. Hij lag daar voor eagle maar maakte een birdie.

Els moest op deze hole terugkomen en dat deed hij ook, een super slag met een van zijn wedges landde achter de pin en spinde nog iets terug richting hole. Zijn put voor birdie maakte hij en zo kwam hij weer 2 slagen voor op Woods.

Hij won het toernooi met twee slagen verschil en werd door zijn vrouw op de green gefeliciteerd. Els won ruim 850.000 euro.