Het eerste golfnieuws

Eerste dag Qualifying School: Uhlenbeck overtreft zichzelf!

ImageVeel Nederlandse spelers proberen zich deze week te kwalificeren voor de tweede fase van de Qualifying School. Hiddo Uhlenbeck is zeer goed van start gegaan in de eerste fase van de Qualifying School. Met een score van 68 slagen op de golfbaan van Carden Park staat hij gedeeld 4de. Ralph Miller ging rond in 69 slagen en deelt daarmee de 10de positie. Ruben Wechelaer, ook geen onbekende, had 70 slagen nodig en deelt de 17de plaats. Amateur-speler Inder van Weerelt had een wat mindere ronde, hij had 77 slagen nodig voor de par 71. Met 80 slagen lijkt de Qualifying school voor de amateur-speler Xavier Ruiz-Fonhof al bijna afgelopen.
Hij en van Weerelt dienen woensdag zeker een ronde ruim onder par te spelen. Slechts de beste 24 spelers gaan namelijk door naar de tweede fase.

Op de golfbaan van Moliets maakte St?phane Lovey 72 slagen en dat is gelijk aan de par van de baan. Hij deelt daarmee de 27ste plaats. De beste 28 gaan door naar de tweede fase van de Qualifying School. Op de golfbaan van Chart Hills speelde de amateur-speler Guido van der Valk. Hij maakte een ronde van 74 slagen (+2) en hij deelt daarmee de 49ste plaats. De beste 25 spelers mogen door. Jack Boerdonk speelde op de golfbaan van Wynyard een ronde in 81 slagen (+10), dus ook voor hem wordt het noodzaak woensdag een superronde te spelen. Ook hier gaan de beste 25 spelers door. Op Five Lakes kwam ook een aantal Nederlanders aan start zoals Joost Steenkamer en Michiel Janbroers. De laatste ging rond in 73 slagen voor de gedeelde 30ste plaats en Joost Steenkamer ging rond in 77 slagen en deelt daarmee de 76ste plaats. Hayo Bensdorp had 76 slagen nodig.