Het eerste golfnieuws

Dunhill Links Championship: Romero en Harrington leiden, Els komt niet uit bunker

ImageNa drie dagen van het Dunhill Links Championship zijn het Eduardo Romero en Padraig Harrington die de leiding in het toernooi genomen hebben.

Rolf Muntz speelde weer een van zijn betere ronden, met 68, 74 en 66 slagen (Carnoustie) deelt hij met -8 de 13e plaats. Muntz zal op de laatste dag met Ryder Cup speler Montgomerie de baan in gaan.

Maarten Lafeber eindigde na 3 ronden op 4-onder-par (71, 69, 72) op de gedeelde 39e positie. Voor Robert-Jan Derksen is het toernooi helaas afgelopen; 73, 73 en 74 slagen waren er een aantal teveel om op de laatste dag ook aanwezig te mogen zijn.

Eduardo Romero maakte 67 slagen terwijl Ryder Cup held Harrington er 68 maakte op de Old Course in St Andrews. Even was Harrington de leiding kwijt toen hij een bogey op de 17e maakte, maar een birdie op 18 bracht hem weer naast Romero.

Ernie Els kwam in een van de beruchte bunkers op Old Course terecht voor de 17e green. Het leek wel een herhaling van het drama wat eerder David Duval overkwam in 2000, maar Els kreeg zijn bal niet uit de bunker. Zijn eerste, tweede en derde slag kwam niet verder dan de rand en rolde vervolgens weer terug de bunker in. Zijn vierde sloeg hij slim over de korte kant terug naar de fairway en toen hij had uitgeholed had hij een quadruple bogey op zijn kaart. Els zakte door zijn ronde van 72 slagen naar de gedeelde 30e plaats.