Het eerste golfnieuws

Dunhill Championship: Muntz en misschien Derksen van start in Zuid-Afrika

ImageRolf Muntz (foto) is al zeker van zijn plaats in het Dunhill Championship dat aanstaande donderdag begint in Johannesburg. Robert-Jan Derksen die zich ook bevindt in Zuid-Afrika is nog steeds niet zeker van deelname. Hij stond dinsdagmiddag nog tweede op de reservelijst. Het is voor hem te hopen dat twee mensen zich nog zullen afmelden voordat donderdag het toernooi van start gaat. Het toernooi heeft als prijzengeld 763.125 euro waarvan voor de winnaar 120.573 is gereserveerd.

Rolf Muntz eindigde vorig jaar in het Dunhill Championship in Zuid-Afrika met een laatste ronde van 68 slagen op de 36ste plaats.

Met twee slagen voorsprong won Justin Rose het toernooi vorig jaar. Het werd zijn eerste titel op de Europese Tour. Rose, die is geboren in Zuid-Afrika, had 65 slagen (7-onder par) nodig voor zijn laatste ronde en kwam daarmee op een totaalscore van 268 slagen. Op de tweede plaats op 270 eindigden Mark Foster, US Open winnaar Retief Goosen en Martin Maritz, die als leider de laatste dag inging. Dit jaar zal Rose zijn titel verdedigen