Het eerste golfnieuws

Dunhill Championship: Muntz en Lafeber openen goed in Afrika

ImageDe Nederlanders Rolf Muntz en Maarten Lafeber zijn op de Houghton Golf Club in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg goed van start gegaan. Rolf Muntz eindigde zijn ronde in 71 slagen (52e), Maarten Lafeber had er 69 nodig (20e).

Muntz ging in de fout op hole 8, een par 3 van 143 meter. Waarschijnlijk sloeg hij zijn afslag rechts van de green in een klein watertje en kwam daardoor met een dubbel bogey van de hole. Hij maakte 4 birdies, 1 bogey en de dubbel bogey op de 8ste voor een ronde van 71 slagen.

Maarten Lafeber speelde een vrij stabiele ronde met daarin 4 birdies en 1 bogey.

De leiders na dag 1 zijn de Ier Paul McGinley (foto) en Stephen Dodd. Met 66 slagen hebben zij ??n slag verschil op Jamie Donaldson, Jean-Francois Remesy, Hendrik Buhrmann, Nic Henning, James Kingston en Mark Roe, die de 3e plaats delen. De 26-jarige Zuid-Afrikaan Tim Clarke, winnaar van het vorige week gespeelde Bell?s Zuid-Afrika Open, leek even opnieuw voor een sensatie te zorgen. Een tijd lang stond hij met -6 op het scorebord maar ook hij ging net als Muntz op hole 8 in de fout en kwam daar eveneens met een dubbel bogey vanaf. Clarke, vorige week nog met baardje en snor, zag er nu totaal anders uit. Geheel geschoren was hij bijna onherkenbaar geworden.