DP World Tour

Dubai Desert Classic: Richard Sterne leidt waar Joost Luiten en Tyrrell Hatton minder goed starten 

Sergio Garcia is twee slagen van de leiding na een opening van 66 slagen waar de leider Richard Sterne er slechts 64 nodig had en de leiding nam. Garcia (foto) vuurde een bogey-vrije 66 af die hem de clubhuis leiding opleverde na de vroege sessie op de Emirates Golf Club in Dubai waar Joost Luiten zijn ronde met +2 eindigde. Luiten deelt na de eerste ronde de 89e waar de cut op level par wordt verwacht na vrijdag. 

Paul Casey keerde na 7 jaar terug naar deze baan en opende met een 67. De Abu Dhabi-kampioen van vorige week, Tyrrell Hatton, kon de prestaties van speelpartner Garcia niet evenaren en slaagde er slechts in om één birdie te maken en kwam met een teleurstellende 76 van de golfbaan.

“Ik voel mij hier zeker op mijn gemak”, zei Garcia, die eerder deze maand 41 werd. “De omstandigheden waren duidelijk goed, maar ze waren lastig. De greens zijn een beetje fragmentarisch als het op stevigheid aankomt. Sommige plekken zijn echt stevig en op andere kun je een flinke pitchmark herstellen. Het is dus gewoon een kwestie van de bal op de juiste plek op de green krijgen”.

De Zuid-Afrikaanse Sterne, die vorig jaar door het coronavirus slechts zeven toernooien speelde, kwam naar voren als de regelrechte leider toen hij zijn negende birdie putt van de ronde maakte op de negende. Kurt Kitayama staat tweede met 65 slagen met onder andere een eagle op de 17e een par 4!

Sterne’s landgenoot, Justin Harding, birdiede drie van de laatste vier holes om de derde plaats te delen met Garcia, terwijl stijgende Schot en linkshandige Robert MacIntyre, Casey vergezelde met vijf onder par.