Dubai Desert Classic: Derksen wint in Dubai

ImageDe 29-jarige Robert-Jan Derksen heeft in Dubai het Dubai Desert Classic gewonnen. Het was voor Derksen zijn eerste toernooizege op de European Tour. Derksen speelde ook zijn laagste score ooit op de European tour namelijk in 65 slagen (-7). Vijf birdies en een eagle stonden er na afloop van zijn ronde op zijn kaart.

Met tranen in zijn ogen liep Derksen van de 18e green af, wetende dat hij hoe dan ook voor een sensatie gezorgd had. Ernie Els, de enige speler die hem nog kon bedreigen, moest nog twee holes spelen en stond nog maar 1 slag achter Derksen. Een par op de 17e hield het verschil op 1 slag.

Derksen keek op de monitor toe hoe de drive van Els midden fairway landde op de 18e hole. Hij zou zeker in twee?n naar de green van de 500 meter lange par 5 gaan. Zijn tweede slag moest ruim 190 meter overbruggen om de green te bereiken die achter een waterhindernis ligt. Zijn bal landde achter de green en eindigde in het korte gras net buiten de green. Els hoefde alleen een chip naar de vlag te maken om met een eagle het toernooi te winnen of met een birdie een play-off af te dwingen. Derksen zag op de monitor hoe Els zijn 3e slag flufde. De chip was veel te kort en Els hield nog ruim 6 meter over voor birdie. Toen Derksen zag hoe Els ook deze miste kon hij opgelucht ademhalen en vertelde de glimlach op zijn gezicht boekdelen.

“Toen ik aan dit jaar begon dacht ik dat ik nooit een toernooi zou winnen op de European Tour”, vertelde Derksen. Hij kreeg de cheque van bijna 300.000 euro uitgereikt door Sheikh Rashid bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum en Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum. “Ik wist dat ik de bal goed kon raken, maar dat ik zo laag zou scoren had ik niet verwacht. Toen ik mijn derde slag naar de green van de 18e maakte en ik de bal de lucht in zag gaan had ik al een goed gevoel. Hij eindigde op nog geen 50 cm van de hole en ik maakte de birdie. Toen de bal viel kon ik alleen maar juichen. Ik wist dat al die jaren van trainen en spelen nu eindelijk beloond werden?, aldus Derksen.

Derksen vertelde verder: “Het geld is natuurlijk heel belangrijk maar waar ik ook erg blij mee ben is dat ik nu aan ieder toernooi mag meedoen, geen gezeur meer over of ik wel of niet mee kan spelen, dat is allemaal gelukkig voorbij.? Derksen heeft met het winnen zijn kaart voor de aankomende jaren zeker gesteld. Hij hoeft voorlopig niet meer naar de Qualifying School.

Derksen besloot ook om het Qatar Masters in Doha dat volgende week gespeeld wordt, over te slaan. “Ik wil nu naar huis om deze overwinning te vieren met familie en vrienden.?

Derksen stond op de 193e plaats op de Order of Merit en nu bevindt hij zich op de 6e positie.