Het eerste golfnieuws

Drie leiders na 3e dag Murphy?s Irish Open

ImageOp de derde dag van het Irish Open evenaarden Thomas Bjorn en Niclas Fasth het baanrecord van 63 slagen (8-onder par). Daarmee delen ze de leiding in het
toernooi met Soren Hansen (foto).

De Denen en de Zweed hebben daarmee een slag voorsprong op de rest van het deelnemersveld op Fota Island, County Cork. Bjorn maakte vier birdies op de laatste vijf holes.

Het baanrecord was vorig jaar gevestigd door de Schot Colin Montgomerie tijdens de eerste ronde van het toernooi. Ook Fasth liet vorig jaar al een ronde van 63 noteren op de baan. Het succes van Bjorn en Fasth belooft veel goeds voor de Ryder Cup waaraan beide spelers zullen deelnemen.

Hansen had 64 slagen nodig voor zijn ronde en kwam daarmee eveneens op een totaalscore van 11-onder par.

Op 10-onder par volgen de Engelsman Richard Bland (die ook het baanrecord evenaarde), Darren Fichardt (Zuid-Afrika), de veteraan uit Argentini? Eduardo Romero en de Duitser Alex Cejka. Soren Kjeldsen en Joakim Haeggman staan op 9-onder par samen met de 20-jarige Nick Dougherty.

Peter O’Malley, die als leider de derde dag inging, had niet minder dan 73 slagen nodig voor zijn ronde. Colin Montgomerie was teleurgesteld met een ronde van 74 slagen. Ook voormalig Europees nummer 1 Lee Westwood presteerde matig met een ronde van 72 slagen.