Het eerste golfnieuws

Drama voor Ballesteros, Muntz stopt na 2 holes

ImageDe eerste dag van het Murphy Irish Open op Fota Island werd gekenmerkt door mooi weer en zowel lage als extreem hoge scores.

Rolf Muntz stopte na 2 holes spelen met zijn ronde. Een 9 op de 10e hole (par 5) en een 5 op de 11e hole (par3) is voldoende indicatief. Muntz stapte ziek van de baan en trok zich terug uit het toernooi.

De twee andere Nederlanders Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber konden niet echt imponeren op de eerste dag. Beide spelers rondden hun 1e dag af met +5, respectievelijk +4 (77 en 76 slagen). Derksen had echt anders kunnen eindigen als hij geen dubbel bogey maakte op de 3e hole en geen bogies op 5, 12, 15, 17 en 18. Daar stonden nog wel birdies op 1 en 4 tegenover maar met deze score zal hij heel goed zijn best moeten doen op de 2e dag van het toernooi om er in het weekend bij te mogen zijn. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor Maarten Lafeber, hij ging vervelend genoeg de mist in op hole 10, waar hij een tripple bogey maakte. Gelukkig eindigde hij zijn ronde met birdies op 14 en 18 waarmee hij schade beperkt wist te houden.

Ballesteros (foto) maakte het schouwspel voor het publiek aantrekkelijk door op de 18e wel heel erg in de problemen te komen. Hij leek er bijna plezier in te hebben. Op de 18e hole sloeg Ballesteros zijn tweede slag links van de green in het water. Hij dropte een bal en deze moest zo dicht mogelijk bij de hole. De bal landde net voor de green en rolde terug het water in. Nieuwe bal, opnieuw dezelfde slag en opnieuw landde deze net als de vorige bal net voor de green en rolde ook het water in. Zijn derde drop eindigde ook in het water en de 4e eindigde op de green en met een 2 put noteerde hij een 10 op de par 5 maar hij had er 12 dus diskwalificatie.

De leiding is in handen van het vijftal: de Zweed Joakim Heaggman, Engelsman Nick Dougherty, Australi?r Peter O?Malley, Argentijn Eduardo Romero en de Amerikaan Fred Funk met 66 slagen (-5).