DP World Tour: Thriston Lawrence wint Joost Luiten 23e in Zuid-Afrika

Thriston Lawrence

Hij was al de leider na de derde ronde van het South African Open en wist zijn voorsprong maar nipt te behouden. De Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence eindigde net buiten Johannesburg met 16-onder bovenaan het klassement. Joost Luiten wist verder geen vervolg te geven aan zijn steeds lagere ronden scores. Met 72, 69, 68 en 72 slagen eindigde Luiten met 7-onder gedeeld 23e.

Lawrence begon de laatste dag met een voorsprong van twee slagen op de Fransman Clement Sordet en ondanks het feit dat hij zijn voorsprong op een gegeven moment zelfs uitbreidde tot 5 slagen slaagde de Zuid-Afrikaan er maar net in om zijn speelpartner tegen te houden en te eindigen met een totaal van 16-onder en 272 slagen. Het was de dubbele bogey voor Sordet op hole 4 dat hem uiteindelijk een overwinning koste.

De overwinning voor Lawrence is zijn derde op de Europese tour na eerdere overwinningen in het Joburg Open een jaar geleden en de European Masters in augustus.

“Dit is waar je naar streeft, als kind droom je van dit moment, om zo’n prestigieus evenement te winnen voor een geweldig publiek”, zei Lawrence.

De Zweed Jens Fahrbring eindigde met 70 slagen en 14-onder par als derde, 2 slagen verwijderd van de winnaar Lawrence. De Duitser Matti Schmid werd vierde op nog eens 3 slagen verder terug.

Darius van Driel miste de cut in het toernooi. De 33-jarige Nederlander had het op de tweede dag moeilijk op de par 3 holes. Op vijf van de par 3 holes maakte jij op drie ervan bogey. Met +4 had hij uiteindelijk 6 slagen te veel om er ook in het weekend bij te mogen zijn.

DP World Tour: Joost Luiten klimt in klassement in Zuid-Afrika en Lawrence leidt

DP World Tour: Luiten door Van Driel naar huis en Lawrence leidt

DP World Tour: Luiten gelijk aan par en Van Driel er boven en Thriston leidt