Het eerste golfnieuws

DP WORLD TOUR, THE R&A EN PGA TOUR LANCEREN GLOBAAL AMATEUR PAD

Initiatief creëert nieuwe kansen voor 's werelds beste amateurspelers

4 juni 2024, St Andrews, Schotland: De DP World Tour, The R&A en de PGA TOUR hebben vandaag het Global Amateur Pathway gelanceerd – aangedreven door de World Amateur Golf Ranking® (WAGR®) – om de allerbeste mannelijke amateurspelers te helpen de volgende stap in hun carrière te zetten.

Het baanbrekende initiatief creëert een pad voor niet-collegiale amateurspelers naar de DP World Tour en partner Tours over de hele wereld. Het Global Amateur Pathway zal de PGA TOUR University aanvullen – die lidmaatschap verleent op door de PGA TOUR gesanctioneerde Tours aan de beste Division-I college golfers aan het einde van het NCAA Championship – om ervoor te zorgen dat er kansen zijn voor elite spelers in de amateur gelederen.

Onder het Global Amateur Pathway zal de beste in aanmerking komende niet-collegiale mannelijke amateur binnen de top 20 van de WAGR® een DP World Tour kaart ontvangen voor het volgende seizoen. WAGR® bestaat uit een dames- en herenranglijst voor elite amateurspelers en wordt aangeboden door The R&A en de USGA als een wereldwijde dienst aan golf. Spelers die deelnemen aan kampioenschappen die in aanmerking komen voor het Global Amateur Pathway verdienen punten die gelijk zijn aan het aantal punten dat door WAGR® wordt toegekend.

Het Global Amateur Pathway versterkt en toont de voordelen van de Strategische Allianties die door de DP World Tour zijn gesmeed om wereldwijde spelerspaden te bieden. Als zodanig zullen er verdere vrijstellingen beschikbaar zijn op de European Challenge Tour – onderdeel van de European Tour Group – terwijl de DP World Tour en PGA TOUR samenwerken met nog zeven partner Tours, binnen hun respectieve bestuursprocessen en tijdlijnen, om hun deelname te finaliseren. De eerste Global Amateur Pathway Ranking Periode zal eindigen op 13 oktober 2024 en de eerste vrijstellingen zullen worden toegekend voor het seizoen 2025.

Verschillende huidige leden van de PGA TOUR en DP World Tour zouden hebben geprofiteerd als het Global Amateur Pathway eerder had bestaan. Spelers zoals Tommy Fleetwood (Southport, Engeland), Hideki Matsuyama (Ehime, Japan) en Min Woo Lee (Perth, Australië) waren ervaren amateurs die afhankelijk waren van sponsor vrijstellingen om hun professionele carrière te beginnen. Fleetwood was runner-up op het Amateur Championship van 2008 en vertegenwoordigde GB&I bij de Walker Cup van 2009; Matsuyama was tweevoudig winnaar van het Asia-Pacific Amateur Championship en werd de eerste Japanse man die nummer 1 werd in WAGR®; en Lee maakte twee optredens in het Asia-Pacific Amateur Championship, waaronder een gedeelde derde plaats in 2017, en vertegenwoordigde Australië bij het Wereld Amateur Team Kampioenschap van 2018, waar hij als T6 eindigde.

Het Global Amateur Pathway zou deze spelers professionele tour lidmaatschap en een duidelijk pad vooruit hebben geboden terwijl ze werken aan carrières op de PGA TOUR en DP World Tour.

Guy Kinnings, Chief Executive van de DP World Tour, zei: “We zijn verheugd om de allerbeste amateurspelers nieuwe kansen te bieden via het Global Amateur Pathway, samen met onze partners bij The R&A en PGA TOUR.

“Dit initiatief is het perfecte voorbeeld van de voordelen die voortkomen uit de Strategische Allianties en partnerschappen die we hebben gesmeed binnen het golfspel. De allerbeste amateurspelers hebben nu vergelijkbare kansen als hun professionele tegenhangers, met duidelijke paden over de hele wereld om uiteindelijk op het hoogste niveau te concurreren.

“Dit vult de kansen voor collegiale spelers via PGA TOUR University aan, en er is geen beter voorbeeld van de voordelen van dat programma dan de jonge Europese Ryder Cup-ster Ludvig Aberg, die elke kans die op zijn pad kwam met beide handen heeft gegrepen.

“Onze dank gaat uit naar The R&A en PGA TOUR, en naar elk van de Tours die samenkomen om deze droom werkelijkheid te maken voor de volgende generatie amateurspelers.”

Martin Slumbers, CEO van The R&A, zei: “We zijn verheugd om samen te werken met de DP World Tour en de PGA TOUR om het Global Amateur Pathway te lanceren.

“We geven veel om amateur golf en het ontwikkelen van paden voor de meest getalenteerde spelers uit verschillende regio’s van de wereld is een van onze fundamentele prioriteiten. Het is essentieel voor de duurzame toekomst van de sport.”

“We blijven kansen creëren voor elite amateurs om op het hoogste niveau te concurreren via onze toonaangevende amateurkampioenschappen en het Global Amateur Pathway biedt de spelers een route naar de professionele rangen. We kijken ernaar uit om hen te zien vorderen in hun carrières en zullen nu de mogelijkheden verkennen om een vergelijkbaar pad in het dames golf in te voeren.”

“We zijn verheugd om samen te werken met de DP World Tour en The R&A om een nieuwe stap voorwaarts te zetten in het versterken van het pad voor amateuratleten bij hun overgang naar professioneel golf,” zei PGA TOUR Commissaris Jay Monahan. “Voortbouwend op het succes van PGA TOUR University in de afgelopen vier jaar, zal het Global Amateur Pathway ervoor zorgen dat de beste jonge spelers van over de hele wereld hun weg naar de grootste podia van het golf efficiënter dan ooit kunnen verdienen.”

Om in aanmerking te komen voor de Global Amateur Pathway Ranking, moeten amateur golfers aan de volgende criteria voldoen:

Geen huidige NCAA Division-I speler zijn.

Ten minste 20 jaar oud zijn aan het einde van het kalenderjaar van de relevante Ranking Periode.

Binnen de top 200 WAGR® zijn.

Spelers die buiten de top 200 WAGR® zijn aan het einde van de Registratieperiode die vervolgens in de top 100 WAGR® komen op elk moment vóór het einde van de Late Registratieperiode in het relevante seizoen.

De Global Amateur Pathway Ranking – gebaseerd op de WAGR® – zal elke week worden gepubliceerd op de Global Amateur Pathway pagina na de registratieperiode, met kwalificatie die eindigt op 13 oktober 2024. De Ranking is ontworpen om elite mannelijke amateurspelers (exclusief NCAA Division-I collegiale spelers) te identificeren en rangschikken die deelnemen aan in aanmerking komende toernooien op basis van hun gemiddelde prestaties in die toernooien.