DP World Tour

DP World Tour: Matt Fitzpatrick en Tyrrell Hatton delen delen de leiding in Dubai

Matthew Fitzpatrick

Matt Fitzpatrick en Tyrrell Hatton hebben samen de leiding genomen na de eerste ronde van het DP World Tour Championship. De twee wisten in 65 slagen rond te gaan. Rory McIlroy staat met 71 slagen op 6 slagen afstand van de twee.

Fitzpatrick had dus droomstart in het toernooi en zou deze wel eens voor de derde keer kunnen winnen in Dubai. De Engelsman die het evenement eerder in 2016 en 2020 won, maakte een birdie op elk van zijn eerste vijf holes op weg naar een schitterende bogey vrije 65 op de Jumeriah Golf Estates.

De US Open kampioen staat met zeven onder gelijk aan de top van het klassement met zijn landgenoot Tyrrell Hatton, die als leider de tweede dag had kunnen ingaan mits hij geen bogey had gemaakt op zijn laatste hole. Alex Noren staat tweede op een slag afstand en derde plaats met 5-onder is de Spanjaard Adri Arnaus.

Fitzpatrick, die de week als derde in het algemeen klassement inging, de zogenaamde Order of Merit, is een van de zeven spelers die nog in de race is om de Harry Vardon Trophy te winnen. McIlroy en Ryan Fox moeten dan wel lager in het klassement eindigen. De winnaar ontvang 2000 punten en als je de algemene ranglijst bekijkt kan er dus nog van alles gebeuren.

Tommy Fleetwood, de winnaar van de Nedbank Golf Challenge van vorige week, staat in het klassement samen met mede Engelsman Callum Shinkwin de Schot Richie Ramsay de Deen Rasmus Hojgaard de Duitser Paul Yannik en de Amerikaan Kurt Kitiyama gedeeld vijfde met 4-onder par.

McIlroy, die de week begon met een voorsprong van 128 punten op Fox in de DP World Tour ranglijst, mixte vijf birdies met vier bogeys voor een 1-onder 71, terwijl zijn Nieuw-Zeelandse partner een bogey maakte op twee van zijn eerste drie holes en zijn openingsronde uiteindelijk afsloot met 73 slagen.

Shane Lowry voegde zich bij Fox op 1-over ondanks het maken van vijf birdies tijdens een veelbewogen openingsronde, terwijl Viktor Hovland en die een overwinning nodig heeft om kans te maken op de DP World Tour ranglijst titel, twee dubbel bogeys onder andere maakte om met uiteindelijk met 74 slagen het clubhuis te bereiken.