DP World Tour: Matt Fitzpatrick en Tyrrell Hatton leiden maar Rory McIlroy dichterbij!

Matt Fitzpatrick en Tyrrell Hatton (foto) gingen beiden op de tweede dag rond in 67 slagen en bleven daardoor op de nummer 1 plek staan en met 12-onder par. Rory McIlroy die met 68 slagen zijn tweede ronde eindigde, staat nu op zeven terug op vijf-onder.

Een snelle start van de dag zag Hatton een voorsprong van drie slagen nemen voordat Fitzpatrick hem in bedwang hield en ook kort alleen de leiding nam in de slotfase na een late birdie-blitz.

Hatton profiteerde van de korte 17e om een ​​deel van de eerste plaats terug te winnen, maar de twee kwamen flink in de problemen op de 18e met hun afslag. Hatton koos ervoor om een ​​drop te nemen nadat zijn bal in het slootje rolde maar herstelde zich goed en maakte par. Fitzpatrick speelde zijn tweede slag vanuit de bomen rechts maar ook hij wist zijn par te redden.

De Zweed Alex Noren en de Spanjaard Adri Arnaus staan op drie slagen teug van de leiding met negen onder par na het maken van respectievelijk 69 en 68 slagen, terwijl Jon Rahm en Jorge Campillo nog een slag verder naar achteren staan en op een gedeelde vijfde plaats.

McIlroy heeft nu wel 7 slagen achterstand op de twee in het klassement maar gaf aan dat het mentaal wel goed zit. Op de 18e hole maakte de 33-jarige een eagle na twee opeenvolgende birdies.

“Het was leuk om met een eagle te eindigen en dat bracht bij dichter bij de jongens. Je weet maar nooit, die finish hier op vrijdag zou de sleutel kunnen zijn tot iets dat de komende 36 holes gaat gebeurent.”

McIlroy en Fox kunnen de Harry Vardon-trofee claimen met een regelrechte overwinning in Dubai, die wordt toegekend aan degene die bovenaan de DP World Rankings is geëindigd. De laatste eindigde vrijdag met één boven par aan het einde van zijn ronde.

DP World Tour: Matt Fitzpatrick en Tyrrell Hatton delen delen de leiding in Dubai