DP World Tour: Geen goede start van Darius van Driel in Zuid-Afrika

Darius van Driel

Een eagle en zes bogeys voor Darius van Driel in zijn openingsronde in het Jobrug Open in Zuid-Afrika. De 33-jarige (foto) kwam met deze score buiten de beste 100 spelers te staan en zal een zeer goede tweede ronde nodig hebben, wil hij de cut halen.

Dan Bradbury
Dan Bradbury

Dan Bradbury wist met 63 slagen met een slag voorsprong de leiding te nemen op de Houghton Golf Club in Johannesburg. De Engelsman, die in juli pas professional werd, heeft een slag voorsprong op de Duitser Nick Bachem en twee slagen op de Fransman Romain Langasque de Zuid-Afrikaan Jbe Kruger.

Het toernooi werd op donderdag stilgelegd vanwege onweersbuien waardoor een aantal spelers, zoals Van Driel, vrijdagochtend eerst hun eerste ronde moesten eindigen.

Bradbury maakte gebruik van een lokale caddie en was verbaast over de afstand dat hij zijn bal sloeg. Hij had een goede tweede negen waarin hij vijf birdies maakte, waaronder op de laatste twee holes om zijn dubbel bogey op de 15e daarmee weg te werken.

De titelverdediger Thriston Lawrence kwam met 66 slagen van de golfbaan. Hij werd de eerste Zuid-Afrikaanse speler die werd uitgeroepen tot rookie van het jaar op de DP World Tour.