DP World Tour: De eerste Euro’s zijn uitgedeeld Luiten pakt ruim 72.000 waar Perez wint!

Victor Perez

Wat een mooie laatste dag van het Abu Dhabi HSBC Championship. Er was een nieuw baanrecord, een hole-in-one, een zeer goede eindsprint van Joost Luiten en een terechte Franse winnaar Victor Perez.

Luiten speelde zijn beste ronde van het toernooi op de vierde en laatste dag. Met 66 slagen klom hij flink in het eindklassement en waar zijn gedeelde 28e plaats met 9-onder goed was voor een cheque van ruim 72.000 euro! Darius van Driel, de tweede Nederlander die de cut wist te halen nadat Wil Besseling en Daan Huizing eerder stranden in het toernooi, eindigde het toernooi met een ronde par en 4-onder voor de wedstrijd gedeeld 56e. Ook voor Van Driel was er toch een flinke cheque van bijna 27.000 euro.

Dan Bradbury maakte een hole-in-one op de 17e en die was goed voor een mooie Genesis G70 Shooting Brake 2.0 Sport. De 23-jarige Engelsman eindigde voor het toernooi op 3-onder.

Met 62 slagen op de laatste dag wist de Fin Sami Välimäki een nieuw baanrecord te maken op de golfbaan de Yas Links Abu Dhabi. De 24-jarige eindigde daardoor met 12-onder gedeeld 10e en dat was goed voor een cheque van bijna 134.000 euro.

Victor PerezDe hoofdprijs ter waarde van ruim 1.4 miljoen ging naar Victor Perez. De oud winnaar van het Dutch Open wist met 18-onder en met een slag voorsprong op Min Woo Lee en Sebastian Soderberg, het toernooi te winnen. De Fransman wist op de 17e vanuit de bunker met backspin birdie te maken maar op de laatste de 18e kwam hij flink in de problemen en wist gelukkig zijn score tot een bogey te houden waardoor hij op 18-onder eindigde.

De nummers twee Lee en Soderberg kregen van de DP World Tour een cheque van ruim 710.000 euro.

Het volgende toernooi en waar opnieuw een aantal Nederlanders zullen meespelen is het Hero Dubai Desert Classic dat op de Emirates Golf Club gehouden wordt. Besseling, Van Driel, Luiten en Huizing staan in ieder geval op de entree lijst.