DP World Tour: Darius van Driel door waar Rasmus Hojgaard leidt

Open de France: Rasmus Hojgaard nam een voorsprong van zes slagen op Le Golf National
en gaat het weekend in op 15 onder en zes slagen voorsprong op Paul Barjon.

Darius van Driel wist zich als enige Nederlander te plaatsten voor het weekend. Met 1-onder deelt hij de 41e plaats.

Voor Wil Besseling en Daan Huizing was het toernooi voorbij. De twee misten de cut met +2 en +6 waar deze op par kwam te liggen.

Robert MacIntyre staat zevende, terwijl Patrick Reed de cut eveneens miste!. Hojgaard blijft dus te vangen man in het Cazoo Open de France.

De hoopvolle Ryder Cup speler liet na zijn baanrecord van 62 slagen een indrukwekkende tweede ronde van 65 slagen volgen op vrijdagochtend, waarbij zeven birdies werden gemengd met een eenzame bogey om zo naar 15-onder te gaan en weg te blijven van het achtervolgende peloton.

De Fransman Paul Barjon, die het grootste deel van zijn carrière op de PGA Tour heeft doorgebracht, kwam met 68 slagen binnen en staat nu op negen onder tweede in het klassement.

“De baan is nog steeds lastig, ik heb vandaag gewoon weer heel goed gespeeld”, zei Hojgaard. “Ik sloeg veel greens, gaf mezelf veel kansen. Ik hield de bogeys min of meer weg, dus het is goed.”

De linkshandige Robert MacIntyre, en winnaar van de DS Automobiles Italian Open van vorige week, kwam met 70 slagen van de baan waardoor hij in de groep kwam op vijf onder, waaronder ook landgenoot Grant Forrest en de Belg Thomas Pieters, terwijl thuis favoriet Victor Perez nog een slag terug staat na twee opeenvolgende 69’s.