DP World Tour

DP World Tour: Daan Huizing nog steeds beste Nederlander en DQ voor Darius van Driel in Dunhill Championship

Rory McIlroy

Er zijn nog twee Nederlanders en een Nederlandse Amerikaan over in het Alfred Dunhill Links Championship. Daan Huizing wist onder erbarmelijke omstandigheden met wind en regen, een echt Shots weertje, dus in 74 slagen rond te gaan. De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman ging rond in 73 slagen en Joost Luiten liet er 79 noteren. Huizing staat nu met 2-onder gelijk met Veerman gedeeld 28e.

Darius van Driel kreeg een DQ en hoogstwaarschijnlijk had hij voor een verkeerde score getekend. Zijn ronde met 10-over speelde hij op de Old Course St. Andrews net als Luiten, Veerman en Huizing.

Richard Mansell nam de leiding in het toernooi in Schotland. Met 66 en 68 slagen gaat de 27-jarige aan de leiding. Alex Noren en Robert MacIntyre zijn ook nog in de strijd om het toernooi te winnen. Rory McIlroy (foto) worstelde naar een drie-over, 75 slagen, in Kingsbarns om terug te vallen in het klassement en staat nu op één onder

Richard Mansell maakte indruk in barre omstandigheden om halverwege de leiding te pakken tijdens het Alfred Dunhill Links Championship, waar ook Alex Noren en Robert MacIntyre indruk maakten.

De tweede ronde werd gespeeld met een shotgun-start als gevolg van hevige regen en harde wind langs de Schotse kust, waarbij slechts negen van het deelnemersveld van 168 man een ronde onder par konden binnenbrengen.

Mansell zette de laagste ronde van de dag neer en sprong naar een voorsprong van twee slagen na een briljante vier-onder, 68 slagen, op de Old Course in St. Andrews, waarbij hij vijf birdies mixte met een eenzame bogey om naar 10-onder te gaan, met Noren op de tweede plaats na een briljante tweede ronde van 69 slagen op Kingsbarns. De linkshandige MacIntyre staat met 6-onder gedeeld 5e.

De cut wordt pas bepaald na drie ronden en er bestaat een zeer grote kans dat Luiten dan afvalt.

DP World Tour: Daan Huizing samen met Joost Luiten en Darius van Driel on par in Schotland!