Donald wint het Omega European Masters

ImageRobert-Jan Derksen is na 4 dagen in het Omega European Masters in Zwitserland als beste Nederlander ge?indigd in het toernooi. Met 71, 70, 71 en 69 slagen eindigde hij op de gedeelde 26e plaats: goed voor een cheque van iets meer dan 14.000 euro. Maarten Lafeber eindigde op de gedeelde 35e plaats en mocht een cheque van bijna 12.000 euro incasseren. Lafeber baarde op de tweede dag nog opzien toen hij ineens halverwege zijn ronde aan de leiding ging. Helaas vielen na een reeks van birdies ook veel bogeys en dubbel bogeys, waardoor hij met 68, 69, 72 en 73 slagen in het toernooi eindigde.

De meest opvallende hole was de 7e hole, een par 4 van 303 meter. Praktisch iedereen ging voor de green met een driver of zelfs houten 3. Met een beetje wind mee was de green voor veel spelers in ene te halen. Eduardo Romero maakte daar een eagle. Maar de meeste spelers kwamen met een birdie die hole af.

De 26-jarige Luke Donald eindigde als eerste in het klassement. Met -19 (67, 67, 65 en 66 slagen) had Donald 5 slagen voorsprong op de nummer twee in het klassement, Miquel Angel Jimenez die met -14 het toernooi afsloot. Robert Coles en Sergio Garcia eindigden op de 3e plaats met -13.

Het was prachtig om de drie Ryder Cup spelers samen de laatste ronde van het toernooi te zien spelen. Luke Donald, Sergio Garcia en Miquel Angel Jimenez gingen op de laatste dag van het toernooi de baan in. Donald vond het fantastisch om met de twee Spanjaarden te spelen. Toen hij de winnende putt maakte was het Garcia die Donald stevig omarmde en feliciteerde.

Donald, die door zijn broer werd gecaddied, had een stormachtige start van zijn ronde met een eagle op zijn eerste hole. Hij maakte verder over zijn ronde 7 birdies en 4 bogeys. Donald won de grootste cheque van het toernooi, namelijk 266.000 euro.

Er waren nog twee anders spelers die een feestje te vieren hadden. Peter Baker speelde zijn 500ste wedstrijd op de European Tour en de aNieuw-Zeelander Stephen Scahil won met een hole-in-one op de 8e hole een prachtig 18 karaats gouden horloge.

Het aantal toeschouwers werd op de laatste dag geschat op 15.000 en dat is voor Zwitserse maatstaven erg veel.

Bron: Golf Net NL [www.golfnet.nl]