Johnson pakt alleen de leiding in Tour Championship

Gaat de Amerikaan Dustin Johnson dan toch straks die 15 miljoen incasseren? Het zou op de tweede dag een strijd worden tussen hem en de Spanjaard Jon Rahm. Helaas de laatste kwam met 9 slagen meer dan zijn eerste ronde de golfbaan aflopen? Een ronde van 74 slagen met onder andere een dubbel bogey op de 15e, de bekende eiland hole, waar hij zijn bal rechts over de green het water in zag gaan. Johnson hield met een ronde van 70 slagen zijn score op 13-onder en leidt daarmee nu alleen.

De 22-jarige Koreaan Sungjae Im verbaasde iedereen door met 64 slagen de laagste ronde van de dag te spelen en hij klom met 12-onder naar de tweede plaats. Im en Johnson zullen dus de derde ronde samen spelen.

Xander Schauffele en Justin Thomas staan met 11 en 10-onder par op de 3e en 4e plaats. Colin Morikawa, Tyrrell Hatton en Rahm delen met 9-onder nu de 5e plaats.

Ook Rory McIlroy kon niet echt imponeren op dag twee van het toernooi. De Noord-Ier kwam zijn eerste ronde van 64 nu met 71 slagen van de baan. Op de laatste hole, een par 5, topte de 31e jarige zijn zo zijn tweede slag het meertje in. Zijn afslag was net in de rough aan de rechterkant van de fairway gekomen. “De bal lag niet lekker maar ik dacht als ik hem maar hard genoeg sla dan kan ik hem misschien over de eerste bunker aan de rechterkant krijgen maar helaas”, aldus McIlroy die uiteindelijk bogey maakte op deze hole.