Het eerste golfnieuws

Didier de Vooght wint in Nijmegen, Derksen gedeeld 2e

ImageDe 29-jarige Belg Didier de Vooght heeft het Fortis Bank Challenge Open in Nijmegen gewonnen. De Vooght die op de 2e dag van de Ryder Cup in het huwelijk trad, had sinds die tijd niet gespeeld. Met 65 slagen op de laatste dag eindigde hij op 18-onder-par en 270 slagen totaal. Tien dagen geleden nam hij nog een les en toen had hij al het idee dat de periode van rust zijn swing alleen maar beter had gemaakt. Na afloop gaf hij aan dat de enige dag dat het niet lekker liep de eerste dag van het toernooi was: ?Mijn putter sliep volgens mij, want er wilde geen putt in de hole verdwijnen.?

Op twee slagen afstand van de leider op 16-onder-par eindigde Robert-Jan Derksen (foto) met een groepje spelers. Hij speelde zijn 4e ronde op zijn homecourse in 69 slagen. Een bogey op 15 vergrootte het gat tussen hem en de Vooght.

Guido van der Valk sloot zijn toernooi ook goed af. Met een totaal van 274 slagen liet hij zien dat een kaart op de Challenge Tour of European Tour hem niet zou misstaan.

De leider na 3 dagen Michael Archer, zakte naar de 7de plaats nadat hij een ronde van 71 slagen gespeeld had.

Voor de Vooght lag er een cheque klaar van ruim 22.000 euro, Derksen verdiende nog ruim 8.000 euro. Voor van der Valk lag er het aardige bedrag van ruim 4000 euro klaar.