Derksen maakt sprong in klassement in Dubai

02-02-2007-fisher.jpg

02-02-2007-fisher.jpgRobert-Jan Derksen heeft opnieuw van zich laten horen. De tweede dag ging Derksen rond in 66 slagen en klom daarmee naar de 9e plaats in het klassement. Birdies op 1, 7 en 8 en op 10, 14 en 18 zorgden voor 8-onder par. Maarten Lafeber liet op de tweede dag 71 slagen noteren en plaatste zich met 3-onder par voor het weekend. Lafeber maakte 4 birdies tegenover 3 bogeys in zijn ronde.

De grootste publiekstrekker Tiger Woods wist op de tweede dag ook een lagere ronde dan op de eerste dag te produceren. Na zijn 68 van de eerste dag liet hij nu een ronde van 67 slagen noteren. Met -9 deelt Woods voorlopig de derde plaats.

"Het klinkt misschien wat raar maar ik heb het gevoel bijna geen putts gemaakt te hebben vandaag, veel putts had ik verkeerd gelezen", aldus Woods.

Ross Fisher (foto) leidt voorlopig in het toernooi. De 26-jarige eindigde na twee dagen op 14-onder par. Hij heeft twee slagen voorsprong op Ernie Els die op 12-onder par staat, maar nog 4 holes moet spelen.

De tweede dag werd enige tijd verstoord door fikse regenbuien, het spel lag daardoor ruim twee uur stil. Een aantal spelers moet daardoor op zaterdag zijn ronde nog uitspelen.