Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafefer en Muntz in Victor Chandler British Masters

ImageDeze week wordt in Engeland op de Woburn Golf & Country Club het Victor Chandler British Masters gespeeld. Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Rolf Muntz (foto) zullen daar hun opwachting maken. Het toernooi is met 1.976.000 euro gedoteerd waarvan voor de winnaar ruim 329.000 euro is gereserveerd.

Vorig jaar won de Fransman Thomas Levet in een zinderende finale waarbij een play-off tussen vier spelers de uiteindelijke winnaar moest opleveren. Hij won met een birdie op de 3de play-off hole het toernooi en eindigde met een score van -14. Met dezelfde score eindigden ook David Howell, Robert Karlsson en Mathias Gronberg. De eerste play-off hole was hole 18, ook de tweede extra hole werd hier gespeeld waarbij Howell en Karlsson als eersten afvielen. Over bleef het duo Gronberg en Levet. De 17de, een par 3 van 161 meter, werd de hole waar de ontknoping zou plaatsvinden. Beiden sloegen zij een ijzer 6 naar de green. De bal van Levet lag dichterbij de hole, op zo?n 3 meter afstand. Gronberg miste zijn birdieput over ruim 5 meter en Levet holede hem uit voor de winst!

De dolgelukkige Levet liep toen een ererondje langs de mensen die langs de green stonden opgesteld, waarbij hij in zijn uitbundigheid vele toeschouwers met de hand aanraakte.

Van de Nederlanders die toen meespeelden eindigde Rolf Muntz op de gedeelde 14de plaats. Maarten Lafeber miste eerder in het toernooi de cut en besloot toen vorig jaar om zijn oude coach vaarwel te zeggen en vanaf dat moment naar Tom O?Mahoney in Noordwijk te gaan.