Derksen, Lafeber en Woods in Dubai

31-01-2007-woods.jpgDe Nederlanders Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber spelen deze week mee in het Dubai Desert Classic. Derksen is een oud winnaar van het toernooi, hij won de wedstrijd in 2003 en de vraag is of hij deze week weer voor een sensatie zal zorgen. Derksen eindigde vorig jaar op de 47e plaats, zijn ronden van 71, 72, 69  en 72 slagen brachten hem op 4-onder par voor het toernooi. Maarten Lafeber miste vorig de cut in het toernooi.

Deze week zijn natuurlijk weer alle ogen gericht op Tiger Woods. Hij zal zijn titel deze week verdedigen. Vorig jaar waren hij en Ernie Els op 19-onder par geëindigd. In de play-off die volgde was Woods de sterkste.

In de play-off, waarbij de spelers opnieuw de 18e speelden, sloeg Els zijn afslag tussen de bomen, vandaar sloeg hij zijn bal in het water. Woods sloeg zijn afslag midden fairway en zijn tweede over de green heen. Els sloeg vervolgens zijn bal op 8 meter van de pin terwijl Woods genoeg had aan een chip en 2 putts. Ook Els speelt deze week in het toernooi.