Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz in Wales Open

ImageAanstaande donderdag begint in Wales het Celtic Manor Resort Wales Open, een toernooi op de European Tour. Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Rolf Muntz zullen daar hun opwachting maken. De winnaar van het toernooi kan rekenen op een cheque van 291.432 euro.

Vorig jaar won Paul McGinley het toernooi en eindigde Maarten Lafeber op de gedeelde 65e plaats. Het toernooi werd toen ingekort; in plaats van de standaard 72 holes werd er gespeeld over slechts 36 holes. De vele regen die het toernooi vorig jaar teisterde zorgde voor het drastische besluit om de wedstrijd met 36 holes in te korten. Lafeber maakte over de twee ronden 72 en 74 slagen voor een eindscore van 146 slagen (+2) en de gedeelde 65ste plaats. Paul McGinley (foto) won het toernooi, daarvoor moest hij wel in een play-off Paul Lawrie en Darren Lee verslaan.

Nadat McGinley, Lee en Lawrie op 6-onder par waren ge?indigd moest er in een play-off uitgemaakt worden wie er met de titel en het meeste prijzengeld naar huis mocht gaan. Darren Lee begon op de eerste play-off zeer sterk: een uitstekende drive en een ijzer naar de green lieten de bal op nog geen 3 meter van de pin landen. Lee en McGinley misten beiden hun birdie putt. Lawrie maakte op de green een 3-putt en kon direct richting clubhuis. Uiteindelijk werd de 5de play-off hole Lee fataal en kon McGinley opgelucht ademhalen en de eerste prijs in ontvangst nemen.