Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz in Smurfit European Open

ImageVan 4 tot en met 7 juli wordt het Smurfit European Open gespeeld. Het toernooi vindt plaats op de ?K?Club, in County Kildare, Ierland, op ongeveer 30 kilometer van Dublin. De 7159-yards lange baan werd mede ontworpen door de Amerikaanse golflegende Arnold Palmer en geldt als ??n van de mooiste van de Britse eilanden. Vooral de zevende hole is schitterend. Deze hole, een 600 yards lange par-5, slingert zich op spectaculaire wijze langs de rivier de Liffey en eindigt op een klein eiland midden in de rivier.

De Nederlanders Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber (foto) en Rolf Muntz zullen daar starten. Vorige week was het niet zo?n succes voor de Nederlanders in het Murphy?s Irish Open. Geen van drie?n was er erbij in het weekend.

Vorig jaar eindigde Lafeber met een score van level par op de laatste dag van het toernooi. Lafeber werd daarmee 31ste. Rolf Muntz liet op zijn 71, 71 en 71 een 73 volgen en eindigde als 45ste. De 31ste plaats van Lafeber was vorig jaar nog goed voor ruim 28.000 euro en Muntz verdiende met zijn eindnotering toen ruim 18.000 euro.