Derksen, Lafeber en Muntz in het Linde Herman Masters

ImageDeze week is de European Tour in Duitsland, in Keulen om precies te zijn. Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Rolf Muntz starten aanstaande donderdag in het toernooi.

Vorig jaar haalde Lafeber (foto) de cut in het toernooi. Hij eindigde toen als gedeeld 29e.

Onder zeer goede condities werd vorig jaar de laatste dag van het Linde German Masters gespeeld. Lee Westwood sloeg een hole-in-one op de 8e hole en verdiende een goudstaaf van een kilo met een waarde van bijna 11.000 euro en de Koreaan KJ Choi won het toernooi.

Choi won toen met een totaalscore van 262 slagen (26-onder par). Op twee slagen afstand eindigde de Spanjaard Miguel Angel Jimenez. Choi zal zijn titel dit jaar verdedigen. Ook Jimenez zal dit jaar spelen net als negen andere spelers die in het Europese Ryder Cup team zitten.

Opvallend is de aanwezigheid van de Amerikaanse winnaar van het 133e Open Championship, Tod Hamilton.

Het prijzengeld is 3 miljoen euro en de winnaar ontvangt een cheque van 500.000 euro en dat is een van de hoogste cheques van de European Tour.

Ook dit jaar zullen er Nederlandse toeschouwers richting Keulen reizen om de echte toppers te zien spelen. De afstand naar Keulen is vanaf Utrecht zo?n 230 kilometer en dat is binnen 2 uur en 30 minuten te doen.

Bron: Golf Net NL [www.golfnet.nl]