Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz in Duitsland voor Deutsche Bank

ImageOp de golfbaan van de St. Leon-Rot golfclub wordt deze week het Deutsche Bank – SAP Open TPC of Europe gespeeld. Naast de Nederlandse deelnemers heeft ook Tiger Woods (foto) toegezegd te komen spelen. Vorig jaar won hij het toernooi en misten de Nederlanders Lafeber en Muntz de cut.

Het toernooi is met 2.700.000 euro gedoteerd waarvan voor de winnaar 450.000 euro gereserveerd is.

Met een geleende driver van Adam Scott won Tiger Woods vorig jaar het Duitse Open. Op de derde dag van het toernooi zag Woods tijdens een oefensessie na zijn ronde op de driving-range de kop van zijn driver 50 meter verderop landen. Omdat hij slechts ??n driver had meegenomen op zijn trip naar Europa, moest hij er wel een lenen. Zijn spel leed er in elk geval niet onder. Met een laatste ronde van 66 slagen en een totaalscore van 22-onder par won Woods zijn tweede Deutsche Bank-SAP Open titel met een voorsprong van vier slagen. Michael Campbell eindigde op de tweede plaats met 18-onder par.

Naast Woods en Campbell zullen onder andere ook Angel Cabrera, John Daly, Bernhard Langer, Retief Goosen, Padraig Harrington en Alexander Cejka meespelen.