Het eerste golfnieuws

Derksen in weekend erbij, Clarke en Drysdale leiden in het Compass Group English Open

ImageDe baan maakte een heel ander geluid op de tweede dag van het Compass Group English Open. Een grote hoeveelheid regenwater lag daaraan ten grondslag. Op een gegeven moment moest het spel zelfs even stilgelegd worden om de greens van water te ontdoen.

Robert-Jan Derksen speelde zijn 2e ronde in 73 slagen (+1) en kwam daarmee op -2 voor het toernooi. Hij maakte over zijn ronde 3 birdies en 4 bogeys.

Na 10 holes stond hij op -1 voor zijn ronde, maar zoals gewoonlijk voor Engeland begon het te stortregenen. De greens werden onbespeelbaar en de bunkers werden waterpoelen. Derksen moest toen vervolgens van de wedstrijdleiding op de baan blijven; 50 minuten later en steenkoud en stijf moest hij nog 8 holes spelen. Na de verplichte onderbreking maakte Derksen 3 bogeys en 1 birdie, zodat hij met 73 slagen van de baan kwam.

Derksen staat nu gedeeld 44e en zal er zaterdag ongetwijfeld alles aan doen om weer te klimmen in het klassement.

De leiding is in handen van de vrijwel onbekende Schot David Drysdale en de Noord-Ier Darren Clarke (foto) met -9. Philip Price staat alleen op de 3e plaats met -8. In een groepje op -7 staan Mark Roe, Justin Rose en Darren Prosser op de gedeelde 4e plaats.