Het eerste golfnieuws

Derksen en Muntz in ieder geval door, Lafeber nog op baan

ImageOp de tweede dag van het Telefonica Open de Madrid werd het spel in de ochtend ruim 2 uur stilgelegd vanwege een enorme mistbank die over de baan heen bewoog.

Maarten Lafeber die daardoor pas laat in de middag kon starten begon zijn ronde uitstekend. Met 4 birdies op de eerste 4 holes stond hij al snel op -10 voor zijn ronde. Zaterdagochtend zal hij de resterende holes nog moeten uitspelen voordat hij aan zijn derde ronde kan beginnen.

Robert-Jan Derksen en Rolf Muntz haalden in ieder geval beiden de cut in het toernooi. Voor Derksen is dat weer een opsteker. Vorige week presteerde hij goed in Nijmegen, waar hij als tweede eindigde. Hij speelde zijn tweede ronde in 68 slagen en kwam met zijn 70 slagen van de eerste dag op de gedeelde 32e positie.

Rolf Muntz deed het nog iets beter, na zijn 71 van de eerste dag had hij op de tweede dag aan 67 slagen genoeg en kwam daarmee op hetzelfde totaal aantal slagen als Derksen (-4).

Padraig Harrington en de Zuid-Afrikaan Immelman delen voorlopig de eerste plaats met -11 halverwege het toernooi. Als Lafeber nog twee birdies weet te maken, kan hij hun voorbij gaan en alleen de leiding nemen.