Derksen en Muntz in Doha

24-01-2007-els.jpg

24-01-2007-els.jpgRobert-Jan Derksen en Rolf Muntz zullen deze week spelen in Doha. Vanaf donderdag zal daar het Commercialbank Qatar Masters gespeeld worden. Naast de Nederlanders treden meer grote namen aan in het toernooi. Zo spelen Ernie Els, Chris DiMarco, Retief Goosen, Sergio Garcia, Miquel Angel Jimenez, titelverdediger Henrik Stenson en de winnaar van het Qatar Championship van vorige week Paul Casey ook in het toernooi mee.

De winnaar van 2005, Ernie Els (foto), wist de pers te melden dat de baan veel vergt van de spelers, en helemaal wanneer er veel wind staat.

"De baan is moeilijker dan andere banen in de woestijn: de par 5 holes zijn moeilijk te halen in twee slagen. Vergeleken met Dubai zijn de holes langer. Doha is een moeilijke, maar wel eerlijke baan", aldus Els.

Els zal woensdag tijdens de pro-am alvast kunnen proeven van de baan voordat het serieuze werk begint in het met 2,2 miljoen gedoteerde toernooi, dat door de PGA European Tour en de Asian Tour wordt georganiseerd.