Het eerste golfnieuws

Derksen en Muntz in ANZ Championship

ImageOp de Lakes Golf Club wordt deze week in het Australische Sidney het ANZ Championship gespeeld. Met een eerste prijs van ruim 195.000 euro telt deze wedstrijd mee voor de ranking van de European Tour.

Robert-Jan Derksen en Rolf Muntz zullen hun opwachting maken in het toernooi. Vorig jaar speelde Maarten Lafeber (foto) mee, maar dit jaar laat hij dit toernooi aan zich voorbij gaan. Hij eindigde toen op de 69e plaats.

Het toernooi, dat toen de naam Greg Norman Holden International droeg, werd gewonnen door Aaron Baddeley. Hij won in een play-off tegen Sergio Garcia. De op 17 maart 1981 geboren Australi?r kon zijn zenuwen goed de baas op de eerste play-off hole. Beide spelers waren ge?indigd op 21 slagen onder par (271 slagen). De spelers wandelden ogenschijnlijk zeer ontspannen naar de tee van de 18de en Garcia moest als eerste afslaan. Hij vond de green maar moest een putt maken van ruim 9 meter. Baddeley vond ook de green maar had een putt over van een meter of 4. Garcia putte als eerste maar miste, Baddeley holede hem uit voor de toernooiwinst. Hij had een gemiddelde van 28 puts per ronde.