Derksen en Muntz door in Linde German Masters, McDowell leidt

ImageWat een opluchting, Rolf Muntz die de afgelopen maanden keer op keer de cut miste in belangrijke toernooien is er nu wel bij in het weekend. Over het hele seizoen mocht hij tot nu toe slechts negen maal ook in het weekend spelen. Muntz bezet de 187e plaats in de algemene order of Merit van de European Tour en tot nu toe verdiende hij nog geen 35.000 euro. Het is te hopen dat hij in Duitsland een plaats bij de beste zes kan halen want dan heeft hij voorlopig weer genoeg geld om zijn kaart voor 2005 veilig te stellen. Hij staat met 69 en 73 slagen met -2 op de gedeelde 15e plaats.

De beste Nederlander is Robert-Jan Derksen (foto) met een gedeelde 5e plaats. Derksen die de twee ronden van het toernooi speelde in 70 en 69 slagen staat daarmee op 5-onder par en de gedeeld 7e plaats in het toernooi.

Graeme McDowell leidt in het toernooi met -11. De 25-jarige Engelsman speelde zijn tweede ronde op de golfbaan van Gut Larchenhof in 64 slagen. Zijn mooiste slag was op de 14e hole toen hij zijn derde slag op de par 5 in de hole zag verdwijnen.

Een aantal Ryder Cup spelers presteerden niet goed. Paul McGinley, Colin Montgomerie en Ian Poulter misten de cut in Duitsland.

Gelukkig voor Ryder Cup aanvoerder Bernhard Langer waren er ook wat van zijn spelers die wel de cut haalden. Thomas Levet, Paul Casey en Darren Clarke, Padraig Harrington en Miguel Angel Jimenez presteerden goed en mogen daardoor ook in het weekend spelen.

Langer zelf miste de cut, hij eindigde in het toernooi op 6-boven par.

Bron: Golf Net NL [www.golfnet.nl]