Het eerste golfnieuws

Derksen en Lafeber naar huis; Muntz door in B&H International Open

ImageHet blijft moeilijk te begrijpen dat Robert-Jan Derksen (foto)regelmatig de cut mist. Na een opmerkelijk eerste ronde van 78 slagen liet hij nu een ronde volgen van 71 slagen, dus hij kan het wel. Op een of andere manier heeft hij nog steeds niet de vorm kunnen vinden die hem vorig jaar bij de beste 10 op de Challenge tour bracht. De hoop is echter dat hij dit jaar wel een aantal keer bij de beste 10 kan eindigen om zo zijn kaart voor 2003 veilig te stellen.

Ook Maarten Lafeber miste de cut, hij eindigde net zoals Derksen op de gedeelde 107e plaats met 73 en 76 slagen.

De enige Nederlander die door is, is Rolf Muntz. Twee maal een ronde van 71 slagen bleek ruim voldoende te zijn om er in het weekend ook bij te mogen zijn.

De leiding is in handen gekomen van het drietal Montgomerie, Wessels en Owen met 6-onder-par.

Colin Montgomerie sloeg op de 2e dag van het Benson en Hedges International Open super ijzers naar de green, hij speelde bijna alle holes in regulation en de birdies konden dan ook niet uitblijven. Met 67 slagen kan hij terug kijken op een goede ronde golf.

Superdriver John Daly produceerde weer een aantal puts die bijna onmogelijk te maken waren. Of het nu van 5 of 2 meter was, ze vielen gewoon in de cup. Met een totaal van 139 slagen staat hij nu 1 slag achter het leidende drietal. Hij maakte na 24 puts op de eerste dag nu slechts 23 puts.