Het eerste golfnieuws

Derksen en Lafeber kunnen naar huis, Muntz door!

ImageMet een tweede ronde van 78 slagen is Maarten Lafeber er niet in geslaagd zich te herstellen van zijn 1e ronde van 76 slagen en dus mist hij de cut in Dubai in het Dubai Desert Classic. Hij maakte voor het eerst in zijn carri?re, voor zover wij hebben kunnen nagaan, een 10 op een par 5. Verder maakte hij over zijn ronde nog 4 bogeys en 3 birdies.

Robert-Jan Derksen (foto) speelde zijn 2e ronde wel in 1 slag minder, maar miste met 78 en 77 slagen ook ruim de cut. Derksen had ook 2 holes waar hij volledig de mist inging. Op hole 4, een par 3 van 172 meter, maakte hij een 5, op hole 8, een par 4 van 397 meter, maakte hij een tripple bogey. Hij maakte verder over zijn ronde nog 1 birdie en 1 bogey.

Rolf Muntz wist wel in Dubai de cut te halen. Na zijn eerste ronde van 70 liet hij nu 75 slagen noteren. Muntz deelt met een score van +1 de 59e plaats. Eveneens met deze score eindigden Nick Faldo, Adam Scott en en Padraig Harrington.

De Koreaan Charlie Wi leidt na 2 dagen spelen in het klassement. Met 135 slagen (-9) heeft hij 1 slag voorsprong op de nummer 2 Ernie Els. Nicolas Fasth en John Bickerton delen de 3e plaats. Onder diegene die ook de cut misten zaten Colin Montgomerie en de Belgen Nicolas Vanhootegem en Didier de Vooght.