Het eerste golfnieuws

Derksen en Lafeber in Singapore in het Caltex Singapore Masters

ImageRobert-Jan Derksen en Maarten Lafeber (foto) zijn de enige Nederlanders die zullen spelen in het Caltex Singapore Masters dat van 21 tot en met 24 februari in Singapore gespeeld wordt. Vorig jaar eindigde Lafeber als 3e in het toernooi. Hij moest zijn derde positie wel delen met Colin Montgomerie.

Een hogere finish was mogelijk geweest als Lafeber op de tweede negen de par 5’s beter had kunnen spelen. De 2e negen heeft 3 par 5 holes en twee daarvan speelde hij in par. Ongelukkige drives zorgden ervoor dat hij de green niet in twee?n kon halen. Op de 18e, ook een par 5, kon hij gelukkig nog een birdie put van 5 meter maken. Lafeber maakte 6 birdies over zijn ronde voor een totaal van 266 slagen (-18). Met deze prachtige 3e positie verdiende hij toen ruim 127.000 gulden.

Een aardig detail was de strafslag die Lafeber?s medespeler Padraig Harrington vorig jaar opliep. Bij het adresseren van zijn club achter de bal bewoog deze. Harrington zelf haalde er direct een referee bij en vertelde dat hij de bal had bewogen en dat hij een strafslag bij zijn score optelde. Harrington eindigde met -17 op de 5de plaats. Vijay Singh won vorig jaar het toernooi met een score van -21. Op de tweede plaats eindigde toen Warren Bennett.