Het eerste golfnieuws

Derksen en Lafeber hebben voorbeeldige start in de Nations Cup

ImageIn Maleisi? wordt deze week de Nations Cup gespeeld, een kwalificatietoernooi voor de World Cup die in november gespeeld zal worden. Maarten Lafeber en Robert Jan Derksen (foto) komen uit voor Nederland op de Royal Selangor Golf Club. Donderdag speelden ze fourball beterball. Ze maakten 7 birdies en 1 eagle en met een score van -9 staan ze op de 5de plaats. Lafeber en Derksen waren op zich tevreden, alleen zat het putten niet zo mee.
De greens zijn lastig te lezen. Vrijdag wordt er volgens het formaat foursomes gespeeld waarbij onze landgenoten in het voordeel zouden moeten zijn in tegenstelling tot de andere teams waarin vaak maar een goede speler zit. En dan wordt om de beurt toch lastig. Vrijdagochtend starten de Nederlanders met de Filippijnen om 10.20 uur lokale tijd.
Het Noorse duo Per Haugsrud en Henrik Bjornstad hebben de beste score op hun naam gezet met een ronde van 60 slagen (12 onder par). Het Chinese, het Braziliaanse en het Mexicaanse team delen de tweede plaats op 10 onder par. De Filippijnen, Duitsers en de Chilenen staan achter de Nederlanders op de 6de plaats.
In totaal hadden zich 28 naties aangemeld voor het toernooi. Het aantal teams is echter tot 26 teruggebracht doordat de teams van Venezuela en Zambia zich op het laatste moment terugtrokken. De beste zes teams zijn verzekerd van een plaats in de World Cup, die van 15-18 november wordt gespeeld op de Taiheiyo Club in Japan.